Dobrovoljni vatrogasci Tomislav i Željka 3756

Tomislav Šimunović je dobrovoljni vatrogasac u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Sesvetski Kraljevec. Njegov vatrogasni put započinje 2010. godine na inicijativu njegovog djeda koji je također član tog vatrogasnog društva.

Tada je kroz igru i vježbe za djecu i mladež stekao svoja prva vatrogasna iskustva. Posjetio je i JVP grada Zagreba nakon čega je odlučio postati vatrogasac i pomagati ostalima kojima je to potrebno. 2015. godine napokon je započeo osposobljavanje za dobrovoljnog vatrogasca te nakon par tjedana teorijskog i praktičnog osposobljavanja položio usmeni ispit i postao vatrogasac. Sada je vatrogasca 1.klase a do kraja 2018 godine pristupit će osposobljavanju za vatrogasnog dočasnika. Iza sebe ima već nekoliko vatrogasnih intervencija i vatrogasnih osiguranja.

Svi se rodimo jednaki. Neki postanu doktori, policajci, odvjetnici, poštari,itd…ja sam odlučio da želim biti vatrogasac jer želim pomagati ljudima kada im je moja pomoć potrebna, bilo to u mome gradu ili bilo gdje u Hrvatskoj.


Željka Brelić
je dobrovoljna vatrogaskinja u DVD-u Resnik Zagreb. U vatrogastvu je od malih nogu, s obzirom da joj je pokojni tata bio profesionalni vatrogasac pa se tako na neki način i rodila ljubav prema tom pozivu. Vatrogastvom se počinje baviti 2012. upisom u DVD. Prošla je razne kupove, natjecanja, ali i najvažnije od svega obuke. Za sada imam čin vatrogasca, no ne planira stati na tome. U 2018. će isto tako pohađati obuku za vatrogasca 1. Klase te obuku za zaštitu dišnih organa.

Tomislav i Željka za sada imaju samo pozitivna iskustva. kroz intervencije upoznaju druge ljude, druga društva te iskusnije vatrogasce.

Pozitivnih iskustava ima jako puno i kada bih počeo nabrajati ne bi mi jedna stranica bila dovoljna ali ona najvažnija su nova prijateljstva diljem Hrvatske, susjednim državama a i šire. Svake godine dobijemo na izbor 3-4 osposobljavanja koja možemo pohađati što mi omogućuje napredovanje u mojoj vatrogasnoj karijeri i privatnom zivotu. Negativnih iskustava za sada nema.

Oni vas pozivaju da se učlanite u vatrogasno društvo u svome mjestu i služite svojoj zajednici te tako time pomažete drugima u nevolji.

Uz vatrogasni pozdrav “Vatru gasi,brata spasi