Testirali smo: Viking Advance interventno odijelo 3921

Sigurnost prije svega! Kao što možete pročitati iz našeg loga, mi brinemo za Vašu sigurnost. Upravo iz tog razloga radimo recenzije vatrogasne opreme kako biste bili upoznati s njom, i kako biste odabrali najbolje za sebe i Vaše vatrogasce.

Nastavno na prošli test gdje smo testirali Viking Supreme vatrogasno odijelo, usporedno smo napravili i test Viking Advance vatrogasnog odijela. Kroj i dizajn je vrlo sličan Supreme odijelu, kratka jakna i visoke hlače, međutim membrana nije Goretex Airlock već Nomex Tough. Samim time, vanjska membrana nije napravljena od 195 gr/m2 već 220 gr/m2 stoga odijelo nije toliko prozačno i lagano kao i Supreme. Međutim, to ne umanjuje njegovu vrijednost. Odijelo smo također probali na isti način kako i Supreme, na cjelodnevnom dežurstvu te vježbama koje smo imali u sklopu DVD-a Trnje, kao i raznim drugim aktivnostima kao što su prezentacija opreme u vrtićima i sl. Ono što ga na prvi pogled razlikuje od Supreme odijela je dizajn te raspored 3M reflex traka.

Viking se kod izrade ovog odijela fokusirao na 3 stvari: zaštita vatrogasca, izdržljivost tj. kvaliteta izrade odijela i mobilnost koje nam odijelo omogućuje. Detaljno ćemo Vam u nastavku opisati koje su sve karakteristike odijela te što ga čini posebnim.

Odjelo je dizajna kratka jakna – visoke hlače što doprinosi mobilnosti i ne ograničava pokrete. Pri samom vrhu jakne, za bolju vidljivost vatrogasca dodana je srebrna 3M traka na prednjoj i zadnjoj strani, kao i dvije okomite žuto-srebrno-žuto trake, također na prednjoj i zadnjoj strani jakne. Pri samom vrhu imamo čičak trake za ime i fuknciju vatrogasca, 2 prsna džepa te 2 džepa na području trbuha. Uz to, dodano je mjesto za svjetiljke i radio stanicu, kao i čičak trake na leđima za natpis postrojbe.

Na laktovima odijela nalazi se zaštita koja je također premazana protiv klizanja, a na zadnjem dijelu repić. S obzirom da su stavljene orginal VELCRO čičak trake i YKK zipper, Viking daje 5 godina garancije na oboje, kao i na naramenice. Kod YKK zippera nalazi se unutarnji džep dovoljno veliki ili za mobitel, blok za pisanje, novčanik i sl. Za bolju zaštitu od temperature, rukavi su produženi na zglob s otvorom za palac.

Hlače s visoke s YKK zipperom i mogu se otvoriti na obe strane slučaju nužde, a na vrhu hlača nalazi se džepić u koji se može spremiti razni alat ili nožić. Već spomenute naramenice izrađene su za dugotrajnost i udobnost kao i na Supreme modelu.

Viking je napravio izvrstan posao s dizajnom i proizvodnjom PS1000 vatrogasne serije. Njihova fokusiranost na vrhunski dizajn, kvalitetu i sigurnost omogućavaju vatrogascim diljem svijeta da rade u što boljim uvjetima te na taj način brinu za sve nas.

Testirao: Filip Klinac, Zamjenik zapovjednika

Uvoznik za hrvatsku:
Drakon d.o.o.
Mob: +385 95 806 8177, Zlatko
e-mail: zlatko@drakon-vatrogasna-oprema.hr